You Run You Die


Wildlife expositie Willem Bakhuys Roozeboom ‘You Run You Die’ door Artfolly Art Boutique in samenwerking met 201 Fysiosport

Er is een bijzondere foto expositie te zien bij ’201 Fysiosport’ aan de Zijlweg, Haarlem. Bezoekers kunnen ongestoord genieten van een Afrikaanse Wildlife foto expositie door Willem Bakhuys Roozeboom. Artfolly Art Boutique representeert de kunstenaar en komt met deze creatieve oplossing omdat kunstbeurzen nu gesloten zijn. Op deze manier heeft iedereen, ondanks corona, toch de kans om te genieten van een fotoserie van Wildlife uit Afrika. Je kunt je ogen de kost geven.
Willem Bakhuys Roozeboom besloot in 2012 onder het motto you only live twice zijn baan op te zeggen, Nederland achter zich te laten en zijn 'wild adventure’ aan te gaan op het Afrikaanse continent. Landen als Botswana, Zambia, Kenya en Tsjaad werden zijn thuisbases. Zijn camera ging mee. De unieke serie You Run You Die ontstond. Stuk voor stuk foto’s van Afrika’s grootste roofdieren, vanuit het zogenaamd kikvorsperspectief genomen. De wilde dieren kijken allemaal recht in de lens alsof ze hun prooi besluipen. “Dat is de blik die ik wilde vastleggen”, aldus Bakhuys Roozeboom. “Om dit soort foto’s te maken moet je veel, heel veel uren met je onderwerp doorbrengen. Je stapt niet zomaar uit de auto bij een troep jagende leeuwen of bij een luipaard met zijn prooi. Het vergt veel gedragskennis van wilde dieren, intuïtie en een stalen zelfbeheersing om je niet zelf als prooi te gedragen en hard weg te rennen als een volwassen mannetjes leeuw recht op je af begint te sluipen terwijl jij languit op je buik in het gras ligt.” Oftewel You Run You Die naar het gelijknamige boek van Bakhuys Roozeboom over zijn tijd in Afrika.